Lördagspanna med räkor

Lördagspanna med räkor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lördagspanna med räkor

11 ingredienser

En liten supé, lika god mitt i veckan.

Ingredienser

portioner
  • ca 1 kg räkor med skal
  • 5 msk smör
  • vetemjöl
  • salt
  • 6 cl cognac
  • 3 schalottenlökar, hackade
  • 0,5 tsk vardera av curry, paprika och dragon
  • 2-3 msk vardera av tomatpuré och chilisås
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • dill, hackad

Gör så här

  1. Skala räkorna. Vänd dem i lite vetemjöl och skaka av.
  2. Smält smöret i en traktörpanna. Lägg i räkorna och fräs dem mycket hastigt. Slå på konjak. Ta upp räkorna. Sila skyn.
  3. Fräs löken med lite smör, strö på kryddorna och tillsätt skyn. Lägg efterhand i de övriga ingredienserna. Småkoka ett par minuter.
  4. Lägg i räkorna och låt dem hastigt bli varma. Strö på dill. Kokt ris till.