Löksoppa, Filip Fasténs recept

3 h
4

En mustig löksoppa med cider, lageröl och rökt sidfläsk.

Dryckestips från Maya Samuelsson:

Saint-Aubin Vieilles Vignes 2015
Frankrike, Bourgogne
Nr 5569
 
La Guita Manzanilla
Spanien, Jerez
Nr 8201
 
Gancia Prosecco Brut
Italien, Venetien
Nr 7879

28 juli 2017
3 h
4

Du behöver

  • 7 silverlökar
  • olivolja
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 10 g färsk timjan
  • 1 msk brun farin
  • 2 dl äppeljuice
  • 2 dl cider
  • 2 dl lageröl
  • 1,5 l kycklingbuljong
  • salt
  • citron

Gör så här

  1. Skala och skiva ner löken. Svetta löken tills den är gyllenbrun tillsammans med olivolja.
  2. Tillsätt fläsk, timjan, brun farin, äppeljuice, cider och öl. Låt den koka ner till hälften och tillsätt kycklingfond. Koka i 2-3 h på låg värme.
  3. Smaka av med salt och citron.
Kommentera receptet

Fler goda recept