Löjromsomelett på miniknäcke med syrlig lök

12 snittar
12 snittar

Du behöver

  • 0,5 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 100 g löjrom
  • 10 knäckebitar
  • 1 rödlök, hackad
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • dill, till garnityr

Gör så här

  1. 5 timmar innan tillagning, häll löjrommen i en finmaskig sil och låt den ”hänga” så du blir av med onödig vätska.
  2. Vispa ihop grädde och äggulor, tillsätt 1 krm salt och häll i en ugnsfast form och kör tills den stelnat, på 90 grader full ånga alt 100 grader i vattenbad tills den stelnar.
  3. Lägg ner i en foodprocessor el. mixer och mixa den slät. Låt den svalna i kylen tills den är kall.
  4. Medan den svalnar syrar du löken med vinägern och 1 krm salt.
  5. När äggcremen är kall blanda den med löjrommen och låt den stå i kylen ca 20 min så den stelnar ordentligt.
  6. Lägg ca 20 g/person på en bit knäcke (eller toast om man vill), toppa med lite syrad lök och garnera med dill.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept