Ljummen tofusallad med rödbetor, dadlar och blodapelsin

En riktigt lyxig vegansk sallad med tofu, karamelliserade dadlar, rödbetor, cashewnötter, rostat bovete, krasse och blodapelsin. Lika gott som vackert!

6 mars 2017
4

Du behöver

  • 100 g hård tofu
  • olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 0,5 chili, hackad
  • salt och peppar
  • 300 g rödbetor med skal
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 1 näve cashewnötter, rostade
  • 1 msk helt bovete, rostat (kan utesutas)
  • 2 blodapelsiner
  • 1 dl kokta kikärtor
  • 1 kruka krasse

Gör så här

  1. Börja med att marinera tofun helst en dag innan så den hinner ta smak av kryddorna. Skär tofun i tärningar och lägg i en burk med lock. Fyll på med olivolja så att den täcks och blanda i oregano, vitlök och chilin. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Sätt ugnen på 180 grader. Tvätta av rödbetorna ordentlig och lägg dem hela på en ugnsplåt. Rosta i ungen tills de är mjuka rätt igenom det tar allt från 45 minuter till 2 timmar beroende på storlek och kvalitet.
  3. Börja under tiden med de andra ingredienserna.
  4. Dela dadlarna och lägg på en ugnsplåt med lite olivolja i botten, rosta i 5 minuter på 200 grader. Låt svalna innan servering.
  5. Rosta cashewnötter och bovetet. Filea apelsinerna och ta vara på saften
  6. Gör en vinägrett på 4 msk olivolja och apelsinsaften som blev kvar. Smaka av med salt och peppar.
  7. När rödbetorna är färdiga dela dom i skivor och lägg upp på ett fat. Toppa med kikärtor, dadlarna ,apelsinklyftor, den marinerade tofun, rostad cashew och bovete. Avsluta med klippt krasse.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept