Ljummen Silkestofu med krispig chiliolja

POPULÄRT
Ljummen Silkestofu med krispig chiliolja
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Ljummen Silkestofu med krispig chiliolja

13 ingredienser

30

"Matresor växer som temaresor, intresset att lära sig laga mat på plats likaså. Här är min tolkning av en vegansk rätt som jag köpte av en kille på moped utanför Chengdu i Sichuan." /Erik

Ingredienser

portioner
  • 400 g mjuk silkestofu

dressing

  • 100 g chiew chow chili oil
  • 50 g sesamolja
  • 50 g rapsolja
  • 50 g mirin
  • 20 g chingkiangvinäger
  • 15 g svarta sesamfrön
  • 15 g vita sesamfrön, rostade
  • 10 g salt
  • 20 g salladslök

Topping

  • sichuanpeppar, rostad och mortlad
  • jordnötter, rostade och hackade
  • salladslök

Gör så här

  1. Ånga silkestofun i bambusteamer eller ångugn i 15 minuter.
  2. Blanda samtliga ingredienser till dressingen.
  3. Skeda upp tofun i en skål.
  4. Skeda över dressingen.
  5. Tillsätt toppingen.