Ljummen påsksallad med potatis och fetaost

12 röster

Ett grönt och gott inslag på påskbuffén är Markiz ljumna potatissallad med massor av grönsaker som broccoli, grönkål, spenat och tomater.

Visa mer

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 500 g broccoli
  • 150 g sparris
  • 200 g grönkål
  • 150 g haricots verts
  • 250 g cocktailtomater
  • 0,5 knippe rädisor
  • 100 g babyspenat
  • 100 g mangold
  • 100 g fetaost
  • 1 stort knippe dill
  • 1 citron
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk hasselnötter

Gör så här

  1. Rosta pinje- och hasselnötterna i en stekpanna och ställ åt sidan.
  2. Skrubba och koka potatisen tills den känns genomkokt.

  3. Lossa broccolibuketterna från stjälken och skär dem i mindre munsbitar. Skär av det grövsta på sparrisstjälken. Koka sparrisen och broccolin i lättsaltat vatten cirka 5 minuter, tills den är mjuk men fortfarande spänstig.

  4. Ansa grönkålen och fräs den i lite smör tillsammans med haricots verts snabbt.
  5. Dela tomater och rädisor i halvor.
  6. Fördela babyspenat och mangold på ett stort fat. Ringla över olivolja och pressa citronjuice över och varva sedan potatis, broccoli, sparris, blanda försiktigt. Strö sedan över fetaosten.
  7. Toppa med rädisor, tomater, dill och nötter. Smaka av med salta och peppra.
30 mars 2018

Fler goda recept