Ljummen linssallad med varmrökt lax

6 röster
30 m
4

Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 förp förkokta gröna linser
  • 250 g färdigkokta rödbetor
  • 350 g varmrökt lax
  • rucolasallad

Dressing

  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 citron
  • 1 msk mini fraiche 5 %
  • färsk pepparrot, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och stek i olja i en panna tills den mjuknat. Tillsätt sköljda och avrunna linser och låt steka med några minuter. Tärna rödbetor och blanda ner tillsammans med laxbitar tills allt blivit varmt. Lägg upp på ett fat och blanda med ruccola.
  2. Vispa ihop olja, pressad citron och fraiche. Riv pepparrot och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
Tips!
viktväktarna Köttfärs- och linspaj

Fler tips från WW ViktVäktarna

För fler smarta och goda recept klicka här >>


3 maj 2018