Ljummen gemsallad med avokado och gurka

1 röst
45 m
4

Varför inte lägga salladen på grillen? Här samsas gemsallad med gurka och avokado i en skön kombo. Servera till sommarens grillade favoriter.

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

Sotad gemsallad

  • 2 gemsallad, delad i fyra klyftor
  • 0,5 gurka
  • 2 mogna avokado, delade och urkärnade
  • rapsolja
  • salt, peppar

Vinägrett

  • 0,5 gurka, skalet och innanmätet
  • 1 citron, saft och finrivet skal
  • 2 cm spansk röd chilipeppar
  • 0,5 dl olivolja, gärna med en len och pepprig ton
  • salt, peppar

Topping

  • tamarirostade pumpafrön
  • körvel
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Rostad gemsallad
    Rosta salladen i en het stekpanna (eller på grillen) med lite rapsolja tills ytan blivit gyllenbrun.
  2. Sotad gurka
    Skala, dela och gröp ut innanmätet på gurkan. Spara skal och innanmäte i en skål till vinägretten. Skär gurkan på snedden i ca ½ cm stora halvmånar.
  3. Rosta i en het stekpanna med lite rapsolja tills ytan blivit gyllenbrun.
  4. Rostad avokado
    Rosta avokadon i en het stekpanna (eller på grillen) med lite rapsolja tills ytan blivit gyllenbrun. Salta och peppra. Ta en matsked och gröp ut bitar att lägga i salladen.
  5. Vinägrett
    Mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  6. Fördela gemsallad, gurka och avokado på ett fat och ringla över vinägretten. Dekorera med pumpafrön, körvel och ätbara blommor.
10 april 2018

Laddar fler recept