
Sommarsallad med marinerade grönsaker, getost och björnbär
Du behöver
- 1 förp kikärtor, sköljda
- 1-2 färska gula eller röda lökar
- 1 stor avokado
- 200 g cocktailtomater, gärna Romantica
- 2 majskolvar, förkokta
- 100 g valnötter
- 1 msk olivolja
- 1 msk flytande honung
- 200 g chèvre
- 2 dl björnbär
- 2 nävar rucola
- 1 dl basilika/och eller myntablad
- flingsalt och nymald svartpeppar
Dressing
- 2 tsk flytande honung
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 0,5 tsk chipotlechili-pulver (rökt chilipeppar)
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 citron, saften
- 1 dl mild olivolja, extra virgine
Gör så här
- Börja med att vispa samman alla ingredienser till dressingen i en stor blandarskål där salladen får plats.
- Lägg i de sköljda kikärtorna och blanda om.
- Skär löken med blast i tunna skivor. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet i bitar samt dela körsbärstomaterna. Blanda i det med kikärtorna och dressingen och låt det stå medan du förbereder resten.
- Grilla eller stek majskolvarna i torr panna tills det är lite svärtade runtom. Skär bort majskornen uppifrån och ner på kolvarna. Tillsätt det till den övriga salladen.
- Hetta upp olivoljan och stek valnötterna mycket hastigt. Ringla över honung och strö på lite flingsalt, skaka om pannan och lägg upp nötterna på ett fat så länge.
- Bryt i chèvren och vänd ner den försiktigt i salladen.
- Lägg upp rucolan på ett stort vackert fat och toppa med salladen. Dekorera med björnbär, valnötter, basilika och myntablad. Salta och peppra lätt.
13 juli 2014
Laddar fler recept...