Matig sallad med paprika, kikärter, örter och granatäpple. Servera med fetaost, libabröd och yoghurt.
Lisas fattoush med stekt libabröd
Du behöver
- 3 libabröd
- 1 huvud romansallad eller babygem
- 1 burk kikärtor (400 g)
- 1 gurka
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 3 salladslökar
- ca 1 dl god olivolja
- ca 2 msk citronsaft
- 1 citron, rivet skal från
- 1 msk sumac
- 1 msk granatäpplesirap
- 1 kruka mynta (ca 1,5 dl grovhackad hårt packad)
- 1 litet knippe bladpersilja (ca 1,5 dl grovhackad hårt packad)
- 1 litet knippe koriander (ca 1,5 dl grovhackad hårt packad)
- 1 klyfta vitlök
- salt och nymalen svartpeppar
- 200 g fetaost (på får- eller getmjölk)
- 1 näve granatäpplekärnor
- turkisk yoghurt
Gör så här
- Börja med att skära tomat, sallad, paprika och gurka i grova bitar.
- Strimla salladslök fint och riv eller pressa vitlöken. Blanda noga i en stor skål med strimlade örter, salt och peppar. Slå slutligen på olivolja samt saft och skal från citron, granatäpplesirap och blanda noga.
- Skär eller riv brödet i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i olivolja. Vänd ner det varma brödet i salladen och servera genast med fetaost, granatäpplekärnor och turkisk yoghurt.
25 april 2017