Lisas fattoush med stekt libabröd

Matig sallad med paprika, kikärter, örter och granatäpple. Servera med fetaost, libabröd och yoghurt.

25 april 2017
6

Du behöver

  • 3 libabröd
  • 1 huvud romansallad eller babygem
  • 1 burk kikärtor (400 g)
  • 1 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 3 salladslökar
  • ca 1 dl god olivolja
  • ca 2 msk citronsaft
  • 1 citron, rivet skal från
  • 1 msk sumac
  • 1 msk granatäpplesirap
  • 1 kruka mynta (ca 1,5 dl grovhackad hårt packad)
  • 1 litet knippe bladpersilja (ca 1,5 dl grovhackad hårt packad)
  • 1 litet knippe koriander (ca 1,5 dl grovhackad hårt packad)
  • 1 klyfta vitlök
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 200 g fetaost (på får- eller getmjölk)
  • 1 näve granatäpplekärnor
  • turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Börja med att skära tomat, sallad, paprika och gurka i grova bitar.
  2. Strimla salladslök fint och riv eller pressa vitlöken. Blanda noga i en stor skål med strimlade örter, salt och peppar. Slå slutligen på olivolja samt saft och skal från citron, granatäpplesirap och blanda noga.
  3. Skär eller riv brödet i mindre bitar och stek dem gyllenbruna i olivolja. Vänd ner det varma brödet i salladen och servera genast med fetaost, granatäpplekärnor och turkisk yoghurt.
Kommentera receptet

Fler goda recept