Renskavssoppa

Renskavssoppa
Foto: Helén Pe
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Renskavssoppa

Av: Lisa och Monica Eisenman

Från: Soppor, bröd och röror

11 ingredienser

Receptet kommer fån boken Soppor, bröd & röror.

Se fler recept från boken

Soppor, bröd & röror

Ingredienser

portioner
  • 0,5 gul lök
  • 1 purjolök (liten)
  • 2 msk rapsolja (eller solrosolja, eller smör)
  • 150 g kantareller
  • 1 förp renskav (à ca 240 g)
  • 4 potatisar
  • 1,5 l köttbuljong
  • 1 msk soja
  • 3 msk rårörda lingon
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skiva purjolöken.
  3. Fräs dem tillsammans i olja eller smör i en kastrull.
  4. Ansa kantarellerna och skär de stora i mindre bitar.
  5. Tillsätt dem och fräs i ytterligare några minuter.
  6. Lägg i renskavet, fryst eller lätt tinat.
  7. Sära på bitarna och bryn tills de fått färg.
  8. Skala och skär potatisen i tärningar.
  9. Lägg dem i kastrullen, häll på buljongen och låt koka på låg värme tills potatisen är mjuk.
  10. Tillsätt sedan soja och lingon. Salta och peppra efter smak.