Kronärtskockssoppa med mascarpone

Kronärtskockssoppa med mascarpone
Foto: Helén Pe
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Kronärtskockssoppa med mascarpone

Av: Lisa och Monica Eisenman

Från: Soppor, bröd och röror

12 ingredienser

Mild och krämig soppa som mättar och värmer gott. Receptet kommer från boken Soppor, bröd & röror.

Soppan är glutenfri - men kontrollera så att buljongen du använder också är det!

Se fler recept från boken

Soppor, bröd & röror

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 3-4 potatisar
  • 20 kronärtskockshjärtan [2 burkar à 390 g]
  • 1 l hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)
  • 1 tsk färsk timjan, hackad
  • 250 g mascarpone
  • salt
  • peppar
  • 1 dl hasselnötter
  • färsk timjan

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Pressa vitlöken och fräs den i olivoljan tillsammans med löken i en kastrull.
  3. Skala och skär potatisen i tärningar.
  4. Lägg ner dem i kastrullen tillsammans med kronärtskockshjärtan.
  5. Fräs alltihopa i några minuter.
  6. Tillsätt sedan buljong och timjan och låt puttra tills potatisen är mjuk.
  7. Kör soppan i en matberedare tills den är slät.