Karamelliserat popcorn

En ny variant på fredagsmyset!

Blanda i jordnötter så får du det amerikanska godiset Cracker Jacks.

3 juli 2009

Du behöver

  • 3 l popocorn (1 1/2 dl majskorn)
  • 100 g smör
  • 2,5 dl farinsocker
  • 0,75 dl ljus sirap
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Smör en långpanna med smör. Strö ut popcornen (färdigpoppade) i pannan.
  2. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull på låg värme. Tillsätt farinsocker, sirap, vatten och salt. Höj värmen lite och rör om med träsked tills sockret smält och en klar sockerlag bildats. Låt koka under omrörning tills temperaturen når 160 grader.
  3. Gör ett karamellprov. Dra kastrullen fran värmen och rör i bikarbonat och vaniljsocker.
  4. Häll den heta lagen över popcornen. Rör om försiktigt med två träskedar. Låt stå i ugnen cirka 1 timme. Rör om med jämna mellanrum. Ta ut ut ugnen och låt svalna i pannan.
Kommentera receptet

Fler goda recept