Branflake bars

Branflake bars
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Branflake bars

8 ingredienser

40 min

Knäckiga bars att äta som mellanmål eller tilltugg. Man kan också smula ner dem i filen.

Ingredienser

portioner
  • 200 g jordnötssmör
  • 1,5 dl mörk sirap
  • 3 msk farinsocker
  • 3 dl fullkornsflingor, lätt krossade
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl blandade nötter, , grovhackad (valfria)
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Smörj en avlång bakform.
  2. Värm upp jordnötssmör, sirap och farinsocker på låg värme under omrörning tills allt har smält samman. Rör ihop de torra ingredienserna. Blanda samman allt medan sirapssmeten fortfarande är varm.
  3. Häll upp massan i bakformen. Låt svalna i kylskåpet i cirka 20 minuter eller tills massan har stelnat. Stjälp upp kakan på en skärbräda och skär i cirka 3 centimeter tjocka skivor.