Branflake bars

12 röster
40 min
4
Branflake bars
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Knäckiga bars att äta som mellanmål eller tilltugg. Man kan också smula ner dem i filen.

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 200 g jordnötssmör
  • 1,5 dl mörk sirap
  • 3 msk farinsocker
  • 3 dl lätt krossade fullkornsflingor
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl grovhackade valfria nötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl russin

Gör så här

  1. Smörj en avlång bakform.
  2. Värm upp jordnötssmör, sirap och farinsocker på låg värme under omrörning tills allt har smält samman. Rör ihop de torra ingredienserna. Blanda samman allt medan sirapssmeten fortfarande är varm.
  3. Häll upp massan i bakformen. Låt svalna i kylskåpet i cirka 20 minuter eller tills massan har stelnat. Stjälp upp kakan på en skärbräda och skär i cirka 3 centimeter tjocka skivor.
27 december 2007

Laddar fler recept