Tant Märtas hemliga mandel- och nougatkaka

Systrarna Eisenman

Tant Märtas hemliga mandel- och nougatkaka

5 ingredienser

Ingredienser

  • 4 ägg, separera vita och gula
  • 400 g mandelmassa, grovriven
  • 100 g smör, smält
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g nougatmassa

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform.
  2. Vispa ihop äggulor, mandelmassa, smält smör och bakpulver.
  3. Vispa äggvitorna i en ren bunke till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten.
  4. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter. Lägg folie över kakan efter 25 minuter så att den inte blir för mörk. Låt svalna på ett galler.
  5. Smält nougatmassan i en skål över vattenbad och bred ut över hela kakan, även på sidorna. Dekorera med de rostade mandelspånen.