Mandelkrokant med choklad

0 röster

Du behöver

  • 5 dl mandelspån
  • 75 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 0,5 dl mörk rom
  • 0,5 dl honung
  • 200 g mörk blockchoklad

Gör så här

  1. Smörj en bakplåt.
  2. Rosta 1 dl av mandelspånen i ugnen eller i en stekpanna tills de får en gyllenbrun färg. Ställ åt sidan.
  3. Smält sockret över låg värme i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker, vatten, rom och honung. Höj värmen och låt koka till en temperatur av 160 grader. Tillsätt de orostade mandelspånen och rör om tills mandeln blir gyllenbrun.
  4. Bred ut blandningen så tunt som möjligt på den smorda bakplåten med en ojlad metallstekspade. Låt stelna något.
  5. Smält blockchokladen i en skål över vattenbad eller på låg värme i mikrovågsugn och bred ut över mandelknäcken. Strö över de rostade mandelspånen. Låt kallna och bryt sedan i bitar.
12 december 2008
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept