Vanlijpanacotta

15 november 2007

Du behöver

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg
  3. Även i vaniljstången.
  4. Häll på grädde och socker och låt blandningen sjuda över låg värme i
  5. Ca 3 minuter.
  6. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och vispa ner dem i grädden.
  7. Ta sedan bort vaniljstången och fördela gräddkrämen i portionsformar.
  8. Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller till de har stelnat. Pannacottan kan
  9. Serveras direkt ur formen eller stjälpas upp på en tallrik. Servera gärna
  10. Med färska bär.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Du kanske gillar

Fler goda recept