Nypon -och Vaniljpannacotta

0 röster
4

Du behöver

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och låt blandningen sjuda över låg värme i ca 3 minuter.
  3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och vispa ner dem i grädden. Ta sedan bort vaniljstången och fördela gräddkrämen i portionsformar. Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller till de har stelnat. Pannacottan kan serveras direkt ur formen eller stjälpas upp på en tallrik. Servera gärna med färska bär.
  4. * Nyponpannacotta
  5. Följ receptet för vaniljpannacotta men använd 2 msk socker, 1/2 dl nyponsoppspulver och endast 1 gelatinblad. Blanda noggrant så att det inte finns några klumpar från pulvret kvar. Häll upp i glas – men inte hela vägen upp. Ställ i kylskåpet i ca 3 timmar eller tills de har stelnat. Avsluta med lite nyponsoppa på toppen.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept