Lisa Lemkes smultronställen i nordvästra Skåne

Lisa Lemkes smultronställen i nordvästra Skåne

Nordvästra Skåne består av Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga. Kocken och matskribenten Lisa Lemke har botaniserat och hittar sina absoluta favoritställen.

Vikentomater
www.vikentomater.se
Ett par mil norr om Helsingborg hittar du detta tomatmecka. Från april till november kan du botanisera bland de 63 olika sorterna i det gigantiska växthuset.

Flickorna Lundgrens på Skäret
www.fl-lundgren.se
Mer klassiskt trädgårdscafé än Flickorna Lundgren får man nog leta efter! Det blir lätt trångt, men när man väl hugger in på vaniljhjärtan, josefiner eller sotarmurrar glömmer man genast trängsel och stök.

Hvens getost
www.hvensgetost.com
Har du tagit båten ut till ön Hven, pärlan i Öresund, får du inte missa Hvens getost. Från maj till september har den lilla gårdens café och butik öppet och här kan du hugga in på godsaker som getostpaj eller ostbricka under tiden som du funderar över vilka ostar som du ska köpa med dig hem.

Heberleins chark
www.heberleins.se
Ta en avstickare från E6:an mellan Båstad och Ängelholm, ställ in siktet på Förslöv och botanisera i godsaker som Heberleins Förslövskorv, pastejer, griljerat fläsk, varmrökt fläskfilé och mycket mer.

Linneaträdgården
www.linneatradgarden.se
Missa inte denna mysiga, gröna oas i Helsingborg. Ta en promenad i park och växthus, pausa med en fika, lunch eller middag och passa sedan på att köpa med dig något vackert hem från den söta butiken.
**
Fricks spettkaksbageri**
www.fricks.se
I över nittio år har det bakats spettkaka i Billinge och idag är det tredje generationen med bagare som huserar inne på det klassiska bageriet. Med ägg, socker, potatismjöl och vetemjöl trollas det här fram fantastiska kreationer som sedan dekoreras med den traditionsenliga glasyren.

Lillaro café & musik
www.lillaro.nu
Ställ in siktet på Lillaro som ligger i höjd med Förslöv, längs med kusten. För du vill inte gå miste om ett besök på Lillaro café och musik. Här hittar vi surfaren Palle och hans hustru Eva som tillsammans bjuder på godis för både ögon, öron och smaklökar.

Björnekulla
www.bjornekulla.se
Fabriksförsäljning av bland annat en mängd ekologiska produkter när det kommer till saftat, syltat och inlagt.

Annorlunda bageri
www.annorlundabageri.se
Öppet måndag och torsdag, bunkra upp med stenugnsbakat bröd på skållat mjöl liksom mandelskorpor som gräddas på eftervärmen i stenugnen.