Ärt- och myntarisotto med bacon

Ärt- och myntarisotto med bacon
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Ärt- och myntarisotto med bacon

12 ingredienser

25 min

Risoni är en pastasort som till utseende påminner om ris. Tänk på att röra ordentligt I pastan på slutet av kokningen för ett krämigare resultat. /Lisa

Ingredienser

portioner
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 500 g risoni pasta
  • 2 l hönsbuljong
  • 3 dl vitt vin
  • 5 dl ärtor
  • 1 dl mynta, finhackad
  • 1,5 dl parmesanost, grovriven
  • 140 g bacon [1 förp]
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Hetta upp en kastrull med smör.
  2. Fräs lök och vitlök hastigt och tillsätt därefter risonin.
  3. Låt den fräsa hastigt under omrörning och tillsätt därefter lite av vinet och buljongen.
  4. Koka upp och låt sjuda på svag värme.
  5. Tillsätt mer vätska efter hand och rör om då och då under koktiden.
  6. Koka tills risonin känns mjuk och krämig, det tar ca 20 minuter.
  7. Rör om ofta på slutet av koktiden.
  8. Rör ner mynta, ärtor och parmesan och smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Toppa risoninrisotton med bacon som strimlats och knaperstekts.
  10. Servera genast.