Kycklingfritters med majs- och tomatsalsa

Kycklingfritters med majs- och tomatsalsa
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Kycklingfritters med majs- och tomatsalsa

21 ingredienser

25 min

Kycklingfritters är en variant av biffar som steks i rikligt med olja och får en krispig yta utan att bli torra.

Ingredienser

portioner

Kycklingfritters

  • 600 g kycklingfärs (eller kalkonfärs)
  • 1 limefrukt, saft och rivet skal
  • 0,3 chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1 dl purjolök, finhackad
  • 3 msk fisksås
  • 1 äggvita
  • 2 msk riven kokos
  • 0,75 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen
  • rapsolja, att steka i

Majs- och tomatsalsa

  • 1 burk majskorn
  • 800 g tomat
  • 10 cm purjolök, det gröna
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • 0,3 chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 1 klyfta vitlök, riven eller pressad
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen

Till servering

  • yoghurt
  • ev kokos, rostad

Gör så här

Salsa

  1. Skär tomaterna i mindre klyftor (om tomaterna är små, hacka annars tomaterna fint) och strimla purjolöken.
  2. Blanda samman med majs, limesaft, chili och vitlök.
  3. Smak av med salt och peppar. Smaka eventuellt av med mer limesaft.

Kycklingfritters

  1. Blanda samman alla ingredienser till kycklingbiffarna.
  2. Blanda noga till en slät smet.
  3. Provstek en liten bit och krydda sedan med salt och svartpeppar.
  4. Täck botten av en stekpanna med rapsolja.
  5. Hetta upp och klicka ut små högar av färsen (den ska vara ganska lös) i stekpannan och stek i cirka 3 minuter på vardera sida eller tills de fått fin färg på båda sidor och är genomlagade.
  6. Servera genast tillsammans med tomat- och majssalsa samt naturell yoghurt och eventuellt rostad kokos.