Rostad paprikasoppa - laktosfri

Rostad paprikasoppa - laktosfri
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Rostad paprikasoppa - laktosfri

9 ingredienser

40 min

Passa på att göra denna soppa när paprikorna är i säsong och säljs billigt i grönsaksdiskarna. Om du vill kan du låta paprikorna svalna efter de rostats och sedan dra av skalet, så blir soppan lite slätare. Men det är inte nödvändigt.

Ingredienser

portioner
  • 6 röda paprikor, urkärnade och delade på mitten
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 3 dl persilja, grovhackad (blad och stjälkar)
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg paprikorna med skinnsidan uppåt i en ugnssäker form. Lägg även dit lökar och vitlöksklyftor. Ringla olivolja över och rosta i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills grönsakerna börjar få ordentligt med färg.
  2. Häll allt från ugnsformen i en stor kastrull. Häll på grönsaksbuljong och persilja låt koka i ca 10 minuter utan lock. Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Servera med naturell yoghurt och eventuellt lite persilja på toppen.