Rostad paprikasoppa - laktosfri

40 min
4
Rostad paprikasoppa - laktosfri
Foto: Lisa Lemke

Passa på att göra denna soppa när paprikorna är i säsong och säljs billigt i grönsaksdiskarna. Om du vill kan du låta paprikorna svalna efter de rostats och sedan dra av skalet, så blir soppan lite slätare. Men det är inte nödvändigt.

4 september 2009
40 min
4

Du behöver

  • 6 st röda paprikor, urkärnade och delade på mitten
  • 2 st gula lökar, hackade
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 3 dl grovhackad persilja (blad och stjälkar)
  • salt och svartpeppar

Till servering

  • turkisk yoghurt (10 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg paprikorna med skinnsidan uppåt i en ugnssäker form. Lägg även dit lökar och vitlöksklyftor. Ringla olivolja över och rosta i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills grönsakerna börjar få ordentligt med färg.
  2. Häll allt från ugnsformen i en stor kastrull. Häll på grönsaksbuljong och persilja låt koka i ca 10 minuter utan lock. Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Servera med naturell yoghurt och eventuellt lite persilja på toppen.
Kommentera receptet

Fler goda recept