Tabbouli på dinkelris

Tabbouli på dinkelris
Foto: Stefan Edetoft
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Tabbouli på dinkelris

11 ingredienser

45 min

En fräsch, klassiskt orientalisk rätt som här fått sällskap av matig dinkel. Gott till såväl kött som fisk.

Ingredienser

portioner
  • 4 dl kokt dinkelris (kokt i grönsaksbuljong)
  • 0,5 gurka, finhackad
  • 3 tomater, urkärnad och finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 kruka mynta, grovhackad
  • 0,5 kruka persilja, grovhackad
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda samman gurka, tomater, vitlök och rödlök i en bunke tillsammans med dinkelris, skal och saft av citron samt olivolja. Grovhacka mynta och persilja och vänd ner i blandningen. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i minst 30 minuter så smakerna hinner gå samman innan servering.