Bönsallad med kryddörter och halloumi

Bönsallad med kryddörter och halloumi
Foto: Åsa Dahlgren
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Bönsallad med kryddörter och halloumi

9

9 ingredienser

Halloumisalladen är ett smarrigt tillbehör till grillat eller ett gott vegetariskt alternativ på grillfesten. Receptet kommer från boken Till grillat – såser, marinader och lite sött

Se fler recept från

Till grillat – såser, marinader och lite sött

Här har jag använt haricots verts och vaxbönor, men ta gärna de bönor som är i
säsong för tillfället. Till vintergrillningen går salladen precis lika bra att göra på
frysta bönor – ett bra vintervegoalternativ. /Lisa Lemke

Ingredienser

  • 150 g haricots verts
  • 150 g vaxbönor
  • 0,75 dl olivolja
  • 1,5 dl kryddörter, finhackade (t ex oregano, timjan och basilika)
  • 1 klyfta vitlök, riven, liten
  • 200 g halloumiost
  • olivolja, till stekning
  • flingsalt
  • svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Ansa bönorna och koka dem hastigt i saltat vatten tills de är mjuka med lätt tuggmotstånd.
  2. Häll av vattnet och lägg bönorna i en stor skål.
  3. Rör samman olja, kryddörter och vitlök och blanda dressingen med de varma bönorna.
  4. Skär halloumin i tunna skivor.
  5. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumiskivona i cirka 1 minut på varje sida, eller tills de fått en gyllene färg.
  6. Blanda halloumin med bönorna, smaka av med salt och svartpeppar och servera genast.