Bönsallad med kryddörter och halloumi
Bönsallad med kryddörter och halloumi
9 ingredienser
Halloumisalladen är ett smarrigt tillbehör till grillat eller ett gott vegetariskt alternativ på grillfesten. Receptet kommer från boken Till grillat – såser, marinader och lite sött
Se fler recept från
Till grillat – såser, marinader och lite sött
Här har jag använt haricots verts och vaxbönor, men ta gärna de bönor som är i
säsong för tillfället. Till vintergrillningen går salladen precis lika bra att göra på
frysta bönor – ett bra vintervegoalternativ. /Lisa Lemke
Ingredienser
- 150 g haricots verts
- 150 g vaxbönor
- 0,75 dl olivolja
- 1,5 dl kryddörter, finhackade (t ex oregano, timjan och basilika)
- 1 klyfta vitlök, riven, liten
- 200 g halloumiost
- olivolja, till stekning
- flingsalt
- svartpeppar, grovmalen
Gör så här
- Ansa bönorna och koka dem hastigt i saltat vatten tills de är mjuka med lätt tuggmotstånd.
- Häll av vattnet och lägg bönorna i en stor skål.
- Rör samman olja, kryddörter och vitlök och blanda dressingen med de varma bönorna.
- Skär halloumin i tunna skivor.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumiskivona i cirka 1 minut
- på varje sida, eller tills de fått en gyllene färg.
- Blanda halloumin med bönorna, smaka av med salt och svartpeppar
- och servera genast.