Tomat- och jordgubbssallad

10 min
4
Tomat- och jordgubbssallad
Foto: Åsa Dahlgren

En spännande sallad med basilika och vitlök, passar perfekt till sommargrillen. Receptet kommer från boken Till grillat – såser, marinader och lite sött

Se fler recept från

Till grillat – såser, marinader och lite sött



Det här är precis min typ av sommarmat. Enkelt, snabbt och fullt av smak. Och dessutom gott till just precis allt på grillen. /Lisa Lemke

10 maj 2011
10 min
4

Du behöver

  • 250 g jordgubbar (0.5 liter)
  • 300 g cocktailtomater
  • ca 15 basilikablad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt och grovmalen svartpeppar, efter smak

Gör så här

  1. Halvera jordgubbarna och tomaterna.
  2. Riv eller skär basilikabladen i mindre bitar och finhacka vitlöken.
  3. Sväng runt alltsammans med olivoljan i en serveringsskål.
  4. Krydda med salt och svartpeppar.
Kommentera receptet

Fler goda recept