Tomat- och jordgubbssallad
Tomat- och jordgubbssallad
7 ingredienser
10 min
En spännande sallad med basilika och vitlök, passar perfekt till sommargrillen. Receptet kommer från boken Till grillat – såser, marinader och lite sött
Se fler recept från
Till grillat – såser, marinader och lite sött
Det här är precis min typ av sommarmat. Enkelt, snabbt och fullt av smak. Och dessutom gott till just precis allt på grillen. /Lisa Lemke
Ingredienser
- 250 g jordgubbar [0,5 liter]
- 300 g körsbärstomater
- ca 15 färska basilikablad
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk olivolja
- flingsalt
- svartpeppar, grovmalen
Gör så här
- Halvera jordgubbarna och tomaterna.
- Riv eller skär basilikabladen i mindre bitar och finhacka vitlöken.
- Sväng runt alltsammans med olivoljan i en serveringsskål.
- Krydda med salt och svartpeppar.