Fänkålssill med stjärnanis

0 röster
10 min
4
Fänkålssill med stjärnanis
Foto: Lisa Lemke

Fänkålen och stjärnanis ger en pigg lakritston till sillen. /Lisa Lemke

Visa mer
10 min
4

Du behöver

  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 3 stjärnanis
  • 3 lagerblad
  • 8 svartpepparkorn
  • 4 vitpepparkorn
  • 1 förp burk inläggningssill, 4 filéer
  • 0,5 liten fänkål, strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 morot, skuren i tunna slantar

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker, vatten, stjärnanis, lagerblad och pepparkorn.
  2. Låt koka i 3 minuter och låt sedan lagen kallna.
  3. Skölj sillfiléerna noga och lägg dem i kallt vatten ett par minuter.
  4. Skär sillen i mindre bitar och varva med grönsakerna i en väl rengjord glasburk med lock.
  5. Häll på den kalla lagen och låt sedan sillen stå i kylskåp i ca 2-3 dagar innan du smakar av den.
14 juni 2010
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept