Smokey melonsalsa

Smokey melonsalsa
Foto: Åsa Dahlgren
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Smokey melonsalsa

Av: Lisa Lemke

Från: Till grillat - såser, marinader, sallader och lite sött

8 ingredienser

25 min

En fruktig och rökig salsa på melon att servera till grillat. Receptet kommer från boken Till grillat - såser, marinader, sallader och lite sött.

Se fler recept från

Till grillat – såser, marinader och lite sött

Liquid smoke är som rök på flaska – lika magisk som anden i flaskan. Jag använder den ofta som smaksättare i hamburgare eller marinader, men till just vattenmelon är den otroligt god. Men ”go easy on the smoke”, för det behövs väldigt lite för att få väldigt mycket smak. /Lisa Lemke

Ingredienser

portioner
  • 500 g vattenmelon, kärnfritt fruktkött
  • 1 rödlök (liten)
  • 1 krm liquid smoke (rökessens)
  • 0,5 tsk tabasco chipotle
  • 1 msk rapsolja
  • 2 dl koriander, grovhackad
  • flingsalt
  • svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Skär vattenmelonen i tärningar och lägg dem i en bunke.
  2. Strimla löken och tillsätt tillsammans med liquid smoke, tabasco, rapsolja och koriander.
  3. Blanda alltsammans och smaka av med salt och peppar.
  4. Låt gärna stå i 20 minuter innan du serverar.