Deviled eggs-mackor

2 röster
6
Deviled eggs-mackor
Foto: Lisa Lemke

Deviled eggs är en populär picknickrätt i USA. Vill du undvika att brödet blöts upp är det bäst att ta med bröd och äggröra i separata behållare och sedan lägga ihop mackorna på plats.

Visa mer
6
6 portioner

Du behöver

  • 12 skivor surdegsbröd, ljust
  • 8 ägg, kalla, hårdkokta
  • 2 msk majonnäs
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk turkisk yoghurt, naturell
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk paprikapulver, starkt
  • Tabasco, efter smak
  • salt och svartpeppar
  • salladsskott, kan uteslutas

Gör så här

  1. Skala äggen och mosa dem grovt med en gaffel.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt, svartpeppar och tabasco.
  3. Rosta eller grilla brödskivorna.
  4. Fördela äggröran över hälften av brödskivorna, toppa eventuellt med salladsskott och lägg på en skiva bröd som lock.
  5. Servera genast.
24 januari 2011

Laddar fler recept