Deviled eggs-mackor

2 röster
6
Deviled eggs-mackor
Foto: Lisa Lemke
6
6 portioner

Du behöver

  • 12 skivor surdegsbröd, ljust
  • 8 st ägg, kalla, hårdkokta
  • 2 msk majonnäs
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk turkisk yoghurt, naturell
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk paprikapulver, starkt
  • Tabasco, efter smak
  • salt och svartpeppar
  • salladsskott, kan uteslutas

Gör så här

  1. Skala äggen och mosa dem grovt med en gaffel.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med salt, svartpeppar och tabasco.
  3. Rosta eller grilla brödskivorna.
  4. Fördela äggröran över hälften av brödskivorna, toppa eventuellt med salladsskott och lägg på en skiva bröd som lock.
  5. Servera genast.
24 januari 2011

Fler goda recept