Apelsin- och kanelpannacotta med passionstopping

I säsong: december
Foto: Olof Stenlund
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Apelsin- och kanelpannacotta med passionstopping

6 ingredienser

4h

Pannacotta, så enkel att svänga ihop och så tacksam att variera. Här får den juliga smaker av kanel och apelsin. Vill du ha variation till passionsfrukten kan du ersätta den med lite finhackade clementiner. /Lisa Lemke

Pannacotta är den perfekta efterrätten om man vill kunna förbereda i god tid. Gör den redan kvällen innan!

Ingredienser

portioner
  • 2,5 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 2,5 msk strösocker
  • 1 apelsin, saften och skalet
  • 4 kanelstänger
  • 2 passionsfrukter

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka upp grädde, socker och kanelstång och låt sjuda i någon minut. Ta bort kastrullen från värmen.
  3. Krama ur gelatinbladen och rör ner grädden tillsammans med apelsinsaft. Rör om tills gelatinet har smält.
  4. Låt blandningen stå i ca 30 minuter, rör om då och då.
  5. Häll därefter upp i formar, täck över med plastfilm och ställ in i kylen i minst 3 timmar.
  6. Gröp ur passionsfrukterna och fördela innehållet över pannacottan innan servering.