Grillad zucchinisallad

Grillad zucchinisallad
Foto: Åsa Dahlgren
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Grillad zucchinisallad

Av: Lisa Lemke

Från: Till grillat - såser, marinader, sallader och lite sött

7 ingredienser

15 min

Zucchini med mozzarella och pinjenötter passar bra som tillbehör eller som vegorätt för grillen. Receptet kommer från boken Till grillat – såser, marinader och lite sött

Se fler recept från

Till grillat – såser, marinader och lite sött

Ingredienser

portioner
  • 1 dl pinjenötter
  • 500 g zucchini
  • 2 msk olivolja
  • 2-3 kvistar färsk oregano
  • 125 g mozzarellaost
  • flingsalt
  • svartpeppar, grovmalen

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i medelvarm, torr panna tills de är gyllenbruna.
  2. De bränns lätt vid, så håll koll på pannan.
  3. Skär zucchinin i 5 millimeter tjocka skivor.
  4. Pensla dem med olja på båda sidor, salta och peppra.
  5. Grilla zucchiniskivorna i cirka 2 minuter på varje sida, eller tills de fått fin färg.
  6. Repa under tiden oreganobladen från kvistarna.
  7. Lägg upp zucchiniskivorna på ett fat, toppa med pinjenötter och oreganoblad.
  8. Riv mozzarellan i bitar och fördela ovanpå.
  9. Krydda med salt och peppar och servera genast.