Grillad zucchinisallad
Grillad zucchinisallad
7 ingredienser
15 min
Zucchini med mozzarella och pinjenötter passar bra som tillbehör eller som vegorätt för grillen. Receptet kommer från boken Till grillat – såser, marinader och lite sött
Se fler recept från
Ingredienser
- 1 dl pinjenötter
- 500 g zucchini
- 2 msk olivolja
- 2-3 kvistar färsk oregano
- 125 g mozzarellaost
- flingsalt
- svartpeppar, grovmalen
Gör så här
- Rosta pinjenötterna i medelvarm, torr panna tills de är gyllenbruna.
- De bränns lätt vid, så håll koll på pannan.
- Skär zucchinin i 5 millimeter tjocka skivor.
- Pensla dem med olja på båda sidor, salta och peppra.
- Grilla zucchiniskivorna i cirka 2 minuter på varje sida, eller tills de fått fin färg.
- Repa under tiden oreganobladen från kvistarna.
- Lägg upp zucchiniskivorna på ett fat, toppa med pinjenötter och oreganoblad.
- Riv mozzarellan i bitar och fördela ovanpå.
- Krydda med salt och peppar och servera genast.