Afrodites havsdröm

Afrodites havsdröm
Foto: ULF HUETT

Afrodites havsdröm

Av: Lisa Hägglund, Alva Eriksson, Ellinor Mobeck

12 ingredienser

Lyxiga fiskpinnar med halloumi, chili och oregano, allt inlindat i lufttorkad skinka.

Ingredienser

portioner
  • 400 g vit fisk (torsk, hoki eller sej)
  • 6 skivor lufttorkad skinka
  • 40 g halloumiost
  • 0,5 chilifrukt
  • 20 oreganoblad
  • 2 dl vetemjöl
  • 2-3 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl rostade sesamfrön
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • 4 msk rapsolja

Gör så här

  1. Skär fisken i fingertjocka bitar.
  2. Hacka chilin fint.
  3. Skär halloumin i fina skivor.
  4. Lägg mjölet, vispa äggen och blanda ströbrödet med sesamfrön i tre olika djupa tallrikar.
  5. Ta fiskbitar och lägg chili, halloumi och oreganoblad på fisken.
  6. Linda in fisken i skinkan.
  7. Salta och peppra efter smak (smaka av skinkan innan du använder salt, skinkan kan vara saltig).
  8. Panera sen med mjöl, ägg, och ströbrödblandningen.
  9. Häll oljan i en stekpanna och värm den på spisen.
  10. Stek sedan fiskpinnarna gyllenbruna.
  11. Servera direkt gärna med potatismos eller kokt potatis och tzatziki.
  12. Smaklig måltid!