Marinerad lammstek med valnötter, grynsallad och paprikamajonnäs

0 röster

Du behöver

  • 400 g tunt skivad eller fint strimlad lammstek
  • 0,5 dl grovhackade valnötter

Marinad

  • 0,5 msk ljus miso eller ljus soja
  • 1 msk fin sherry- eller äppelcidervinäger
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk fänkål, stött
  • 0,5 msk finhackad färsk rosmarin
  • 0,75 tsk finrivet citronskal
  • 1 tsk honung
  • 0,5 msk valnötsolja
  • nymald svartpeppar

Sallad

  • 6 dl kokta gryn, t ex dinkel eller matvete
  • 75 g rucola färsk spenat
  • 3 dl kokta svarta linser eller hackade kokta grönsaker

Gör så här

  1. Rör samman alla ingredienser till dressingen. Vänd samman med det strimlade köttet eller droppa över köttskivorna. Plasta in. Låt marinera i minst ½ timme.
  2. Grovhacka rucolan. Blanda alla ingredienser till salladen precis före servering. Arrangera köttet på salladen. Ringla över paprikamajon och toppa med valnötter.
14 april 2009

Fler goda recept