Gravlaxcoctail med syrlig senapsmajonnäs, gurka och vårliga örter

0 röster

Du behöver

  • 200 g gravad lax
  • 10 cm gurka
  • 0,5 st syrligt grönt äpple
  • färsk dragon eller körvel
  • mâchesallad
  • späda vilda örter

Senapsmajonnäs

  • 0,75 dl majonnäs
  • 0,5 tsk bruna senapsfrön
  • 0,5 msk skånsk senap
  • 0,5 msk pressad citron

Gör så här

  1. Förbered senapsmajonnäsen först. Rosta fröna i botten på en kastrull tills de börjar knäppa. Låt rosta ytterligare 20 sekunder. Se noga till att de inte bränns. Tippa snabbt upp i en liten skål. Blanda med övriga ingredienser och smaka av.
  2. Tärna gravlaxen fint. Det går lättare om du lägger den i frysen en kvart först.
  3. Skala gurkbiten och halvera den på längden. Gröp ur kärnorna med sked om de är blaskiga. Tärna fint.
  4. Skala äpplet. Tärna i samma storlek som gurkan. Lägg lite sallad i botten av några små vackra glas. Arrangera lax, gurka och äpple ovanpå. Toppa med majonnäs och örter.
14 april 2009

Fler goda recept