Bulgursallad från Mellanöstern

16 röster
2h 40 min
4
Bulgursallad från Mellanöstern
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En frisk sallad med doft av mynta och citron. Den är väldigt enkel att göra och blir ett friskt inslag i buffén.

Visa mer
2h 40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 dl finkrossad bulgur
  • 1 st rödlök
  • 4 st tomater
  • 1 st gurka
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 msk hackad mynta
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lägg bulguren i blöt 10 minuter och sila sedan av den. Skala och hacka rödlöken fint. Skölj och hacka gurkan och tomaterna fint. Hacka även myntan och persiljan.
  2. Blanda citronsaften och olivoljan till en dressing och krydda med salt och peppar. Ringla dressingen över grönsakerna och bulguren. Vänd ihop allt och låt stå, gärna i flera timmar före servering.
11 mars 2008

Fler goda recept