Lisa Förare Winbladhs hälsolax

Lisa Förare Winbladhs hälsolax
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Lisa Förare Winbladhs hälsolax

Av: Lisa Förare Winbladh

Från: Köket

15 ingredienser

35 min

En mager laxrätt för två som är underbart gräddig och smakrik. Ingefära och basilika passar perfekt till lax.

Ingredienser

portioner
  • 260 g laxfilé, skurna i fjärilskotletter [2 st]
  • 8 potatisar
  • 2 limefrukter
  • 1 rödlök
  • 3 champinjoner
  • 1 rött sött äpple
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 150 g bladspenat
  • 0,5 tsk olja
  • 2 dl naturelle crème fraiche 8 %
  • 1 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar
  • 2 knippen färsk basilika

Gör så här

  1. Koka upp potatisen och låt den koka i cirka 20 minuter. Skala och riv ingefäran och blanda den med crème fraîchen. Pressa i saften ur en av limefrukterna, pressa och tillsätt vitlöken och salta.
  2. Pressa saften ur den andra limen över laxkotletterna och grilla dem i grillpanna utan matfett.
  3. Kärna ur äpplet. Skär det och champinjonerna i bitar och hacka löken ganska grovt. Bryn sedan allt i lite olja tillsammans med grovhackad basilika och lite balsamvinäger.
  4. Smaka av med salt och peppar. Lägg till sist i spenaten och se till att den bara värms upp. Blanda runt och servera tillsammans med laxen och såsen.