Snabb kikärtsgryta med majs och sesam

0 röster
2

Du behöver

  • 1 förp kikärter
  • 1 förp majs
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Låt konservburkarna rinna av. Skölj kikärterna i kallt vatten. Hetta upp sesamfröna i olivoljan i en kastrull. Blanda ner vitlök, tomatpuré och koriander. Fräs under omrörning i någon minut. Vänd ner kikärter och majs. Slå på buljong och låt puttra under lock ca 5 minuter. Smaka av med peppar och salt.
  2. Servera med korngryn eller bulghurvete. Även gott som fyllning i pitabröd.
15 november 2007

Laddar fler recept