Hängmörad biff med chimichurri och ostkräm

Hängmörad biff med chimichurri och ostkräm
Foto: TV4

Hängmörad biff med chimichurri och ostkräm

Av: Lisa Almgren

Från: Halv åtta hos mig

23 ingredienser

Biff med het chimchurri och rökt ostkräm. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g biff
  • salt
  • peppar
  • smör
  • olja
  • 2 msk fermenterade bönor
  • 1 msk honung
  • 1 msk tamarindpasta

Chimichurri

  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk sherryvinäger
  • 2 bananschalottenlökar
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 poblano
  • 2 tomater
  • 1 kvist persilja, finskuren
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar

Rökt ostkräm

  • 150 g rökt ost
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Hängmörad biff: Salta och peppra biffen och stek den sedan hastigt i olja och smör.
  2. Låt sedan köttet gå klart i ugn på ca 80 grader tills innertemperaturen är 56 grader.
  3. Mixa bönor, honung och tamarind. Pensla köttet runt om.
  4. Chimichurri: Vispa ihop olja och vinäger till en vinägrett. Dela chilin och poblanon och ta ut fröna.
  5. Skär lök, chili och persilja mycket fint. Blanda med vinägretten. Riv ner vitlök och tomat.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Rökt ostkräm: Tärna osten och koka upp grädden och mjölken.
  8. Rör ner osttärningarna i gräddmjölken och låt stå med lock i ca 2 min. Mixa med stavmixer.
  9. Smaka av med salt och peppar.