Kungskrabba med grillad mango

Kungskrabba med grillad mango
Foto: TV4

En stilig förrätt där kungskrabba med serveras med grillad mango, emulsion, örtsallad och friterad purjolök. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

21 oktober 2008
4

Du behöver

  • 200 g Kungskrabba
  • salt och peppar
  • 1 st mango
  • 2 msk smör
  • 1 kvist timjan

Emulsion

  • 2 st äggulor
  • 2 msk citronjuice
  • 1,5 dl neutral olja
  • salt och peppar
  • 1 st röd chili
  • 10 st gräslöksstrån

Örtsallad

  • 20 g ätbara blommor
  • 30 g örtskott
  • 50 g tat soi

Friterad purjolök

  • 1 dm purjolök
  • 2-3 dl olja
  • salt efter smak

Gör så här

  1. Kungskrabba: Dela försiktigt längsmed krabbenet med en sax. Lossa köttet försiktigt.
  2. Dela i portionsbitar och smaksätt med lite salt och peppar.
  3. Mango: Dela mangon i portionsbitar. Stek långsamt i smör och timjan.
  4. Emulsion: Vispa ihop äggulor och citronjuice.
  5. Fortsätt vispa, häll i en tunn stråle ner oljan i äggulorna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Dela chilin och ta ut fröna. Skär gräslök och chili mycket fint och blanda ner i såsen.
  7. Örtsallad: Plocka blommorna och örterna. Lägg det på på fuktat hushållspapper. Skölj tat soi och låt rinna av.
  8. Friterad purjolök: Skär purjolöken mycket fint och fritera på medelhög värme tills den är krispig.
  9. Låt den rinna av på hushållspapper. Smaksätt med salt efter smak.
Kommentera receptet

Fler goda recept