Kungskrabba med grillad mango

Kungskrabba med grillad mango
Foto: TV4

Kungskrabba med grillad mango

Av: Lisa Almgren

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

En stilig förrätt där kungskrabba med serveras med grillad mango, emulsion, örtsallad och friterad purjolök. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g kungskrabba
  • salt
  • peppar
  • 1 mango
  • 2 msk smör
  • 1 kvist timjan

Emulsion

  • 2 äggulor
  • 2 msk citronsaft
  • 1,5 dl neutral olja
  • salt
  • peppar
  • 1 röd chilifrukt
  • 10 gräslöksstrån

Örtsallad

  • 20 g ätbara blommor
  • 30 g örtskott
  • 50 g tat soi

Friterad purjolök

  • 10 cm purjolök
  • 2-3 dl olja
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Kungskrabba: Dela försiktigt längsmed krabbenet med en sax. Lossa köttet försiktigt.
  2. Dela i portionsbitar och smaksätt med lite salt och peppar.
  3. Mango: Dela mangon i portionsbitar. Stek långsamt i smör och timjan.
  4. Emulsion: Vispa ihop äggulor och citronjuice.
  5. Fortsätt vispa, häll i en tunn stråle ner oljan i äggulorna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Dela chilin och ta ut fröna. Skär gräslök och chili mycket fint och blanda ner i såsen.
  7. Örtsallad: Plocka blommorna och örterna. Lägg det på på fuktat hushållspapper. Skölj tat soi och låt rinna av.
  8. Friterad purjolök: Skär purjolöken mycket fint och fritera på medelhög värme tills den är krispig.
  9. Låt den rinna av på hushållspapper. Smaksätt med salt efter smak.