Grillad majs med smaksatt smör

Färska majskolvar som serveras nygrillade med ett smör smaksatt med chili, lime och färsk koriander.

3 juli 2014

Du behöver

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 0,5 dl finhackad koriander
  • 0,5-1 röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 lime, rivet skal och färskpressad saft

Gör så här

  1. Blanda ihop smör, koriander, chili, limeskal och limesaft.
  2. Utan att ta bort blasten, lägg majskolvarna i blöt i ca 30 minuter.
  3. Grilla majskolvarna med blasten på i ca 10 minuter - vänd på kolvarna så att de får färg runtom.
  4. Skala bort blasten utan att lossna den helt. Riv bort ett blad från blasten, samla ihop blasten och använd bladet för att knyta ihop den.
  5. Lägg tillbaka majsen på grillen och grilla runtom tills majsen får en fin grillyta.
  6. Bred det smaksatta smöret på majskolvarna. Servera direkt.
Kommentera receptet

Fler goda recept