Snittar med ädelost och karamelliserade körsbär att servera som
tilltugg. De karamelliserade körsbären går bra att förbereda men
servera dem gärna lite lätt uppvärmda.
Snittar med ädelost och körsbär

Foto: Tv4
Du behöver
- 100 g god ädelost (gärna svensk)
- ca 30 körsbär, urkärnade eller med kärnor
- smör
- 2 msk rödvinsvinäger
- ca 1-1,5 msk råsocker
- gott knäckebröd, typ delikatess
Gör så här
- Smält smöret och lägg i körsbären. Tillsätt socker och vinäger.
- Hetta upp under försiktig omrördning tills sockret karamelliserats runt körsbären och de har blivit lite sticky och karamelliga. Ställ åt sidan för att svalna något.
- Bryt knäckebrödet i små bitar och lägg på en bit ost. Toppa med de karamelliserade körsbären och lägg upp på ett fat.
25 juli 2013