Skånsk potatis med rökt fisk

30 min
4
Spela video Skånsk potatis med rökt fisk
Foto: Tv4

Råstekt och gräddstuvad potatis med lök, servera till rökt fisk som en god och enkel sommarlunch eller middag.

23 juli 2013
30 min
4

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 2 knipplökar
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 dl utspädd kalvfond
  • 1 msk skånsk senap
  • salt
  • peppar
  • smör till att steka
  • 600 g rökt fisk

Gör så här

  1. Skrubba potatisen och tärna ner den i mindre bitar.
  2. Hacka löken.
  3. Fräs potatisen rå i smör, när den börjar mjukna, tillsätt löken först.
  4. Tillsätt mjölk, grädde, fond och senap samt smaka av med salt och peppar. Låt blandningen tjockna i stekpannan under omröring.
  5. Ta bort skinnet från fisken och bryt ner i mindre bitar. Servera potatisen tillsammans med fisken.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Lisa Lemke

Visa alla recept från Lisa Lemke

Fler från Mitt kök

Visa alla recept från Mitt kök