Krispiga grönsaker med fläderdipp

0 röster
Krispiga grönsaker med fläderdipp
Foto: Tv4

Krispiga cruditéer på rödbetor och fänkål som serveras som tilltugg med en god fläderdipp.

Visa mer

Du behöver

  • 8 små fina rödbetor
  • 3 små fina fänkålsstånd med dill
  • 1 dl flädersaft
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk flytande honung

Gör så här

  1. Skär bort dillen från fäkålen och spara på sidan.
  2. Skär sedan rödbetorna och fänkålen i dippbara stavar. Inte för tjocka bitar, grönsakerna serveras råa.
  3. Blanda vinäger, saft och honung till en dressing, hacka dillen från fänkålen fint och blanda ner.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera det sommarfina grönsakerna tillsammans med fläderdressingen och en god drink.
16 juli 2013

Fler goda recept