Färskpotatissallad med pepparrot, citron och kapris

Färskpotatissallad med pepparrot, citron och kapris
Foto: Åsa Dahlgren
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Färskpotatissallad med pepparrot, citron och kapris

Av: Lisa Lemke

Från: Till grillat - såser, marinader, sallader och lite sött

11 ingredienser

25 min

Krämig och frisk potatissallad på färskpotatis, passar perfekt till det mesta på grillen. Till grillat - såser, marinader och lite sött.

Ska jag bjuda ett helt gäng på grillmiddag är den här krämiga potatissalladen toppen.
Den innehåller inte någon majonnäs så den blir den inte så där jobbigt mäktig. Man vill ju ha plats över för annat, menar jag. Och är du, liksom jag, en vän av pepparrot,
så toppar du med en rejäl näve nyriven pepparrot vid servering. /Lisa Lemke

Se fler recept och läs mer om boken

Till grillat - såser, marinader och lite sött

Ingredienser

portioner
  • 600 g färskpotatis
  • 1,5 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 tsk honung, flytande
  • 2 msk färsk pepparrot, finriven
  • 1 citron, rivet skal
  • flingsalt
  • svartpeppar, grovmalen
  • 1 rödlök (liten)
  • 2 dl cocktailkapris
  • ev mer finriven pepparrot till servering

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Häll av potatisen och låt den svalna något i en bunke.
  3. Skär eventuellt potatisen i mindre bitar.
  4. Rör samman gräddfil, senap, honung, pepparrot och citronskal.
  5. Krydda med salt och svartpeppar.
  6. Rör ner dressingen i den varma potatisen och blanda ordentligt.
  7. Strimla rödlöken och fördela den tillsammans med kapris på toppen, samt eventuellt mer riven pepparrot.