Ljummen bönsallad med varmrökt lax

koket.se
Ljummen bönsallad med varmrökt lax
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Ljummen bönsallad med varmrökt lax

9 ingredienser

15 min

Ljummen bönsallad med blandade bönor och pepparrot. Servera med varmrökt lax.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g blandade bönor, kokta
  • 2,5 dl matyoghurt
  • 1 bananschalottenlök
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 2 dl färsk pepparrot, riven
  • 125 g salladsmix (en påse färdigplockade blad)
  • 20 g gräslök
  • 400 g varmrökt lax

Gör så här

  1. Blanda matyoghurt med socker och ättikssprit.
  2. Riv pepparroten och blanda i yoghurtdressingen.
  3. Blanda bönorna med dressingen.
  4. Skär chalottenlöken i tunna skivor och hacka gräslöken.
  5. Lägg ut salladen på ett fat, toppa med böndressingen.
  6. Bryt över den varmrökta laxen och toppa med den hackade löken.