Panerad strömmingsburgare med remouladsås

Panerad strömmingsburgare med remouladsås
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Panerad strömmingsburgare med remouladsås

24 ingredienser

30 min

Smarriga burgare med pankopanerad strömming och hemlagad remouladsås.

Panko är ett ströbröd från Japan som finns i butiker med asiatiska livsmedel. Får du inte tag i pankoströbröd kan du ersätta det med grahamsflingor eller vanligt ströbröd.

Ingredienser

portioner

Strömmingen

  • 500 g strömmingsfilé
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • salt
  • svartpeppar
  • smör och rapsolja, till stekning

Remouladsås

  • 2 dl inlagd gurka, finhackad
  • 1 syrligt äpple, finhackat
  • 1 dl kapris, finhackad
  • 1,55 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen
  • citron, färskpressad

morotssallad

  • 3 morötter (stora)
  • 1 citron, saften
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen

Till servering

  • hamburgerbröd
  • purjolök
  • valfria salladsskott (t ex spenat)

Gör så här

Remouladsås

  1. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och färskpressad citron.

Morotssalllad

  1. Hyvla morötterna i tunna strimlor med hjälp av potatisskalare eller osthyvel.
  2. Sväng runt med citronsaft, olivolja samt salt och svartpeppar.

Strömmingen

  1. Klipp bort ryggfenan från strömmingen och krydda med salt och svartpeppar.
  2. Vänd filéerna i vetemjöl, därefter i uppvispat ägg och slutligen i panko. Strömmingen ska vara helt täckt i panko på båda sidor.
  3. Hetta upp en stekpanna med hälften smör och hälften rapsolja och stek strömmingen gyllene på båda sidor. Det tar ca 2-3 minuter på varje sida.

Vid servering

  1. Lägg strömmingen i hamburgerbröd tillsammans med strimlad purjolök, salladsblad och remouladsås.
  2. Servera med morotssalladen vid sidan av.