Vegetarisk skördepizza

koket.se
Vegetarisk skördepizza
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Vegetarisk skördepizza

17 ingredienser

1 h

Baka en god vegetarisk pizza toppad med tomatsalsa, tunt hyvlad zucchini och polkabeta.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pizzadeg

  • 15 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1,2 l vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk strösocker

Tomatsås

  • 2 tomater
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk strösocker
  • salt

Topping

  • 100 g zucchini, tunt hyvlad
  • 1 polkabeta, tunt hyvlad
  • 0,25 blomkål, tunt hyvlad
  • 10 cm purjolök, tunt strimlad
  • 200 g lagrad ost, av typen prästost eller västerbottenost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

Pizzadeg

  1. Blanda samman jäst, vatten, olja och mjöl.
  2. Knåda i 5 minuter och tillsätt salt och socker, knåda till en jämn och fin deg som släpper från kanterna.
  3. Låt jäsa 30 minuter.

Tomatsås

  1. Riv de färska tomaterna på rivjärn, blanda sedan med vitlök, oregano, peppar och socker. Smaka av med salt.
  2. Kavla ut degen tunt och stryk ett tunt lager tomatsås på.
  3. Toppa med övriga ingredienser och baka av i ugn 250 grader tills degen är klar och osten smält ut fint.