Makrillsmörgås med potatissallad

0 röster
30 min
4

Passa på att laga denna härliga sommarmacka när de fina lindragna makrillarna dyker upp i fiskdiskarna!

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 1 msk god rödvinsvinäger
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 2 msk matolja
  • 0,5 tsk honung
  • salt och svartpeppar
  • 500 g potatis, gärna färskpotatis under säsong
  • 1 dl små kaprisbär
  • 1 knippe rädisor
  • 0,5 rödlök, finstrimlad
  • 1 dl hackad dill
  • 4-8 makrillfiléer
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • 4 skivor rågbröd
  • naturell färskost

Gör så här

  1. Tvätta eller skala potatisen noga. Koka dem i lättsaltat vatten. 
  2. Blanda under tiden samman vinäger, senap och honung i en skål. Häll i oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar. Skär ner potatisen i mindre bitar och sväng runt med dressingen medan de fortfarande är varma.
  3. Låt svalna. Skiva rädisorna och vänd ner i salladen med kapris, rödlök och dill.
  4. Skär bort benraden från makrilfiléerna, snitta skinnsidan med en vass kniv och salta och peppra dem runt om.
  5. Stek dem i rikligt med smör i ca 1-2 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna.
  6. Bred färskost över brödskivorna, toppa med potatissallad och slutligen nystekt makrill. Servera genast med en kall öl.
9 juli 2013

Laddar fler recept