Linsgryta med chorizo och kokosmjölk

Linsgryta med chorizo och kokosmjölk
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Linsgryta med chorizo och kokosmjölk

12 ingredienser

25 min

Linser är ett fantastiskt livsmedel som går snabbt att tillaga och passar fint i grytor och soppor.

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 0,5 chilifrukt, urkärnad och finhackad (t ex spansk peppar)
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 dl röda linser
  • 1 tsk vindaloocurry
  • 2 chorizokorvar, skuren i slantar
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde (eller kokosmjölk)
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar, grovmalen
  • ev ärtskott

Gör så här

  1. Hetta upp en kastrull med rapsolja.
  2. Fräs lök och vitlök mjuk i någon minut och lägg därefter i chili, curry och röda linser.
  3. Fräs med en kort stund och tillsätt sedan hönsbuljong och chorizo.
  4. Koka upp och låt sjuda i 15-20 minuter eller tills linserna känns mjuka.
  5. Tillsätt matlagningsgrädde eller kokosmjölk och smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Toppa eventuellt med ärtskott vid servering.