Linsgryta med chorizo och kokosmjölk

25 min
4
Linsgryta med chorizo och kokosmjölk
Foto: Lisa Lemke
25 min
4

Du behöver

  • 2 st gula lökar, finhackade
  • 2 st gula lökar, finhackade
  • 0,5 st chili (t ex spansk peppar,) urkärnad och finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 dl röda linser
  • 1 tsk vindaloocurry
  • 2 st chorizo, skuren i slantar
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde eller kokosmjölk
  • Salt, efter smak
  • grovmalen svartpeppar
  • Ev ärtskott

Gör så här

  1. Hetta upp en kastrull med rapsolja.
  2. Fräs lök och vitlök mjuk i någon minut och lägg därefter i chili, curry och röda linser.
  3. Fräs med en kort stund och tillsätt sedan hönsbuljong och chorizo.
  4. Koka upp och låt sjuda i 15-20 minuter eller tills linserna känns mjuka.
  5. Tillsätt matlagningsgrädde eller kokosmjölk och smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Toppa eventuellt med ärtskott vid servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept